P3190005 (2).JPG

Vi har tagit fram ett unikt koncept med mobila hus i fokus - en enklare lösning när tillgången till byggbar mark och bygglov är begränsad.

 
 

Allt började med en lösning..

Stora idéer behöver inte vara komplicerade. Vår lösning föddes när grundaren till Mobilahus.se, Peter Thornéus, såg hur turistbolag och kommuner kämpade med att lösa den stora bristen på olika typer av bostäder. Brist på byggbar mark och svårigheter att få bygglov. En prototyp skissades fram på en servett, en hybrid. Ett hus med det permanenta husets stabilitet och ett fordons mobilitet.

Peter Thornéus kunde producera den första prototypen redan 2009 och idén har idag förfinats till ett komplett boendekoncept. Mobilahus.se erbjuder idag ett skal- och anpassningsbart boende som fungerar i ett Skandinaviskt vinterklimat.

Det som började som ett problem i Kirunafjällen är idag en lösning.

Kunskap och ambition

Vi har 10 års erfarenhet av att arbeta med mobila hus och kan vår marknad. Mobilahus.se är ett växande bolag med stor erfarenhet och stora ambitioner. Vi vill se våra hus i hela Sverige och vi vill vara marknadsledande inom fem år.

Mobilahus.se vill förenkla för kommuner, myndigheter och företag på en komplicerad bostadsmarknad med enorm bostadsbrist. Att hjälpa kommuner att etablera fina bostäder på tomter och områden man inte trodde var möjliga är vårt uppdrag.

  • Oavsett det handlar om studentboende, äldreboende, slussboende eller evakueringsbostäder för bostadsbolag så löser vi det med vårt koncept.

  • Växande näringar som besöksnäringen där man i hela Sverige har brist på hotellbäddar kommer våra hotellhus till sin rätt.

  • Företagen som behöver attrahera personal att arbeta hos just dom på just deras projekt kan röna stor framgång genom våra personalbostäder 2.0.

“Vår filosofi är att göra det komplexa enkelt för dig. “